Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2012 23:22 - Свети Валентин - избор на цветя за празника
Автор: cvetq Категория: Забавление   
Прочетен: 1406 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.11.2012 22:34

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Свети Валентин е един уникален празник, тъй като е единствения празник на любовта и романтиката. Независимо дали сте момче или момиче, много чувствено и романтично е да дарите някого с любов или просто да покажете близост и привързаност с красив букет цветя на този празник. И все пак, подбора на цветята, които подарявате е важен, тъй като те са изказ на вашите копнежи и желания и това, което искате да кажете на човека. Всяко цвете има своето значение. Веднъж научили езика на цветята и какво е тяхното значение, можете да изберете подходящите цветя за празника.

Повечето от нас знаят, че розите са чудесен избор за деня на Свети Валентин. Това е и най-честия избор - особено сред мъжете, но трябва да сте внимателни. Различните на цвят рози, носят различен смисъл. Например:

Белите рози са символ на размисъл и меланхолия, така че ако партньора ви не е маниак на тема бели цветя, по-добре не му подарявайте такива - не са най-романтичния избор за този ден.

Розовите цветове на розата са символ на особено силно влечение към човека, на когото ги подарявате.

Червеното, разбира се, е цвета на страстта и е най-подходящ избор за Свети Валентин, ако сте влюбени в човека. Бъдете сигурни, че обекта на вашите чувства е наясно с това и ще приеме такъв букет от вас, иначе може да се получи доста неловка ситуация.

И все пак Денят на Свети Валентин е момента през годината, когато може да дадете воля и израз на чувствата си, така че може да бъдете и малко по-смели от нормалното. Както казва един известен писател: По-добре е да си обичал и да си отхвърлен, отколкото никога да не си обичал.

Незабравката е друго много красиво и подходящо цвете за Свети Валентин. Скромно цвете, само по себе си, но символизиращо романтична привързаност и отдаденост. Освен това е и чудесен начин за започване на разговор.

Не е за пренебрегване идеята за цвете в саксия. Растението живее доста по-дълго от всеки букет и е отличен подарък за Свети Валентин, особено за хора, които обичат да отглеждат стайни растения.

Дори да познавате езика на цветята, няма гаранция, че човекът, легнал на сърцето ви ще го познава също. Важен е жеста! Подарете цвете или друг подарък и зарадвайте любимия човек за Свети Валентин!

Източник: http://www.modazadoma.com/index.php/decoracia-za-sveti-valentin.html
 



Тагове:   Свети Валентин,   цветя,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cvetq
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 46737
Постинги: 5
Коментари: 1
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930